%PM, %08 %893 %2018 %21:%jan

Eibernest 1 begint 2018 met een overwinning.

Eibernest 1 behaalde in 2017 niet de gewenste resultaten wat gepaard ging met een noodgedwongen keuze van bestuur om afscheid te nemen van Marco Swikker en Teun Voskamp. Namens de selectie wil ik via deze weg beide heren nogmaals bedanken voor de tijd en energie die zij de afgelopen 1,5 jaar in de selectie hebben gestoken. Tot en met het eind van dit seizoen zijn Dennis Raap en Jan Bongers eindverantwoordelijken voor Eibernest 1. Daarnaast zal Maartje Plattel beide heren ondersteunen en zal Wouter Bohmers af en toe aansluiten als extra trainer/coach. Om de gehele nieuwe staf (op teambegeleider, Marcel Scheepers, na)  compleet te maken, vult Sjors Scheermeijer het gat op wat is ontstaan na het vertrek van Marc Blokland.

Eibernest 1 heeft nog 8 wedstrijden om zich veilig te stellen in de Overgangsklasse C. Om dit doel te bereiken moest afgelopen zaterdag eerst gewonnen worden van mede degradatiekandidaat BEP uit Purmerend. Eibernest kwam goed uit te startblokken en Thom benutte een strafworp en bracht de stand op 3-1 in het voordeel van Eibernest. Vanaf dat moment kwam BEP beter in de wedstrijd en wist de stand via een 4-4 om te buigen naar 6-9. Via een aantal mooi uitgespeelde aanvallen wist Eibernest weer langszij te komen. Inmiddels was Kallista in de ploeg gekomen voor Joan en zij wist Eibernest, met haar ervaring en kwaliteiten, weer helemaal terug in de wedstrijd te brengen. Eibernest zocht even later met een 14-12 tussenstand de kleedkamers op.

Na rust was het zaak om het gat van twee doelpunten verder uit te bouwen. Corine gaf daar gelijk gehoor aan en schoot de 15-12 binnen. Echter gaf BEP zich niet gewonnen en bleef mee scoren. Met nog iets meer dan 2 minuten zuivere speeltijd en een tussenstand van 22-18 leek de overwinning binnen voor Eibernest. Niks leek minder waar want via drie hele snelle scores aan de kant van BEP stond het scorebord op 22-21. BEP wist zijn laatste aanval niet om de zetten in een doelpunt en Eibernest kon met nog 25 seconden de schotklok helemaal uitspelen en de eerste overwinning van 2018 veilig stellen.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Bas (5), Corine (4), Elma (4), Thom (3), Bryan (2), Rick (1), Kallista (1), Danny (1), Jimmy (1).

Een wedstrijd met veel inzet, energie en doorzettingsvermogen heeft uiteindelijk geleid tot 2 punten. Eibernest kruipt hierdoor langzaamaan weer wat dichterbij de rest van de ploegen. Aankomende zaterdag komt koploper Achilles op bezoek bij Eibernest. Achilles verloor afgelopen zaterdag verassend met 14-25 van KVS.

Supporters bedankt en tot zaterdag.

#WZDE

Liefs Elma