%PM, %11 %868 %2017 %20:%dec

Eibernest verkeert in zwaar weer na opnieuw een nederlaag

Eibernest heeft het moeilijk in de Overgangsklasse C. Met pas één overwinning na 4 wedstrijden is het nog altijd een teleurstellend seizoen voor Eibernest 1. Afgelopen zaterdag kwamen de gasten uit Zoetermeer op bezoek. Een jonge ploeg die na 3 verloren wedstrijd vorige week ook hun eerste punten pakten.

Eibernest startte in een gewijzigde opstelling. Danny startte in de basis, wat ten koste ging van Thom. Eerstgenoemde wist eigenhandig van afstand als de korf te vinden en zette Eibernest op een 1-0 voorsprong. Rick bracht via twee doelpunten de stand op een 3-1. Vanaf dit moment wist Eibernest de korf maar moeilijk te vinden. Veel fouten in de aanvalsopbouw zorgden ervoor dat Eibernest halverwege de eerste helft tegen een 5-8 achterstand aankeek. Bij een stand van 7-9 nam coach Marco Swikker een time-out en kwamen Joan en Samantha in de ploeg voor Marisha en Liza. Twee lange dames die meer vanuit de rebound konden spelen. Dit resulteerde in meer kansen, echter bleven de doelpunten uit en er werd dan ook, teleurstellend, gerust met een 9-15 achterstand. Eibernest kroop via 12-17 nog iets dichterbij De Meervogels, waarna het gat alsmaar groter werd. Eibernest verloor uiteindelijk met ruime cijfers, 21-31.

Doelpuntenmakers namens Eibernest: Rick (6), Danny (4), Thom (4), Corine (2), Elma (2), Bryan (1), Joan (1), Samantha (1).

Door opnieuw een nederlaag vormen zich donkere wolken boven Den Haag. Met 2 punten uit 5 wedstrijden staat Eibernest gedeeld laatste. Met 4 punten staan KVA en BEP net boven Eibernest. Eibernest treft in de aankomende twee wedstrijden deze twee ploegen. De noodzaak om deze twee wedstrijden te winnen is daarom hoog, wil Eibernest niet volledig achterop raken.
Eibernest zal alles op alles moeten zetten om de punten binnen te slepen, want een club als Eibernest verdiend het niet om op deze plek op de ranglijst te staan in de Overgangsklasse.

Tot snel,

#WZDE